Međunarodni Sajam Vjenčanja, Split će se održati 03. i 04. veljače, 2024.g. u Splitu – Podstrani u organizaciji tvrtke MR Dizajn, obrt za grafiku dizajn i organizaciju evenata sa sjedištem u Splitu u prostoru hotela Le Meredien Lav.

Manifestacija okuplja izlagače iz RH i BIH . Izlagači na sajmu predstavljaju više 200 brandova , usluga i proizvoda.

Većina izlagača su gospodarstvenici sa područja Splitsko – dalmatinske županije, a na sajmu sudjeluju I gospodarstvenici sa područja Dubrovačko – neretvanske, Šibensko – kninske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Sajamska manifestacija brojnim edukacijskim i prezentacijskim radionicama poprima i važnost kada je riječ o poticanju razmjene znanja između obrtnika i poduzetnika. Na sajmu najvećim dijelom izlagači su žene (obrtnice ili poduzetnice) i mladi (poduzetnici i obrtnici) te smatramo da je sajam bitan i za jačanje poduzetništva kada je riječ o skupini poduzetnika kojima je najpotrebnija potpora u njihovom poslovanju. 

Impresivna brojka prijavljenih izlagača iz hotelskog I ugostiteljskog sektora iz godinu u godinu sve je veca jer se manifestacija isprofilirala kao jedini događaj vezan za vjenčanja, ljepotu, zdravlje itd. u SDŽ, ovaj sajam je jedini događaj i prilika da jednom mjestu u godini svoje proizvode i usluge prezentiraju hotelijeri i ugostitelji domaćem stanovništvu što im također osigurava popunjavanje van sezonskog i pred sezonskog perioda. 

Sajam prijavama putem elektroničke pošte i uporabom društvenih mreža potiče i na razvijanje informacijsko – komunikacijske tehnologije. Svim zainteresiranim gospodarstvenicima I ostalim gospodarskim dionicima a također I svim edukacijskim ustanovama I institucijama na raspolaganju stoji naša edukacijska dvorana sa kapacitetom većim od 50 sjedećih mjesta

Ova sajamska manifestacija je i platforma razvoja specijaliziranog destinacijskog proizvoda – „Wedding in Central Dalmatia“, tematskih vjenčanja temeljenih na očuvanju tradicije i običaja, ali i turističke valorizacije povijesnih specifičnosti naše Županije, posebice zaobalja. 

Termin održavanja sajma je određen sukladno strategiji ŽTZ da se manifestacijom posebno obogati vansezonski turistički period. 

Tendencija sajamske manifestacije je očuvanje tradicije održavanja vjenčanja kao tradicionalnog obreda koji je u životu čovjeka jedan od najvažnijih dana u životu, a time i očuvanja  društvene vrijednosti braka i obitelji što ujedno i izvanredno utječe i na povećanje nataliteta u RH te također na očuvanje  zanata i ostalih poduzetničkih djelatnosti vezanih za ovaj događaj.

Ciljevi manifestacije:

*afirmirati SDŽ kao nezaobilaznu gastronomsku destinaciju, potaknuti ugostitelje i hotelijere na kreativnost i razvoj gastro i etno ponude;
*razvoj specijaliziranog destinacijskog proizvoda-„Wedding in Central Dalmatia “tematskih vjenčanja temeljenih na očuvanju tradicije i običaja, ali i turističke valorizacije povijesnih specifičnosti naša Županije a posebice zaobalja;
*obogatiti izvan sezonski turistički period;
*povećati broj noćenja u izvan sezonskom turističkom periodu;
*povećanje ugostiteljskog i drugog turističkog prometa u izvan sezonskom turističkom periodu;
*stvaranje prepoznatljivog imidža turizma SDŽ;
*očuvanje tradicije održavanja vjenčanja kao tradicionalnog obreda koji je u životu čovjeka jedan od najvažnijih dana,  time i očuvanje društvene vrijednosti braka i obitelji što ujedno izvanredno utječe i na povećanje nataliteta u RH te također na očuvanje zanata i ostalih poduzetničkih djelatnosti vezanih za ovaj događaj razmjene znanja između obrtnika i poduzetnika.